PICTOrial VIBES

19 december 2015 – 15 januari 2016
!!! Tentoonstelling verlengd
tot en met 28 januari!!!

Oud Korenhuis, 29 – 1000 Brussel
Open: dinsdag-zaterdag, 13u30 – 18u30
Zondag: vooraf informeren 02/513 22 24

In beeld vertaalde sferen..
Zo zou men het thema kunnen kenmerken van de tentoonstelling die de Picto Benelux groep u aanbiedt (Vibes in het Engels verwijst naar het gevoel, gedeeld met anderen, van de bijzondere sfeer uitgestraald door bepaalde plaatsen of objecten).

We kennen allen bepaalde plaatsen of voorwerpen die ons speciaal ontroeren. We hebben hun effect op sommige mensen kunnen waarnemen. Zij vormen de wereld en de “roots” van elke persoon, en maken van hem wat hij is.
Elke deelnemer wenst u iets te vertellen over deze plaatsen, omgevingen, of objecten – en onthult zodoende een beetje van zichzelf. Want wanneer wij fotograferen wat ons aanspreekt, fotograferen hij eigenlijk een beetje van onszelf... “Iedere actie heeft als eerste bedoeling het beeld van de dader te onthullen”, zei Dante.
De Picto Benelux artiesten presenteren zich aan u via hun favoriete uitdrukkingsmiddel: de oude fotografische technieken, waarbij de vaardigheid van de kunstenaar en de eigenschappen van de gekozen materialen essentieel zijn. Een activiteit die net zo goed een ambacht dan een kunst is.
Maar de techniek is niet het belangrijkst: een foto met als enig doel de virtuositeit van zijn auteur aan te tonen zou geen enkele zin hebben.
Onze fotografen zien zichzelf eerder als “emotie overbrengers” in plaats van “beeldmakers”

Kom en deel onze emotie...

Expo baxton