Welkom!...

Randonnée d'Artistes, Rixensart 06/2014

Het pictorialisme was de eerste echte stroming uit de geschiedenis van de fotografie. Zij beoogde de erkenning van een artistiek statuut, en de esthetische ontplooiing van het medium. De bedoeling was de eenvoudige weergave van de realiteit voorbij te streven door het gebruik van bepaalde opname- en afdruk technieken die een persoonlijke "touch" aan het beeld moesten geven, rekening houdend met de esthetische regels van die tijd. Een filosofie die de huidige aanhangers van digitale beeldverwerking niet zullen verloochenen..

De economishe eisen van een markt die het steeds meer gemunt heeft op onmiddelijke rendabiliteit, passen moeilijk bij beeldtechnieken waar de vaardigheid van de artiest en het materiaal van het medium voortdurend tussen realiteit en intentie komen te liggen, met als gevolg dat men deze technieken nagenoeg volledig opgegeven heeft ten voordele van zilver-, en vervolgens digitale beelden.

Het is niet onze bedoeling deze moderne technieken aan de kaak te stellen, en evenmin anachronische artistieke bewegingen of technieken op te hemelen. Wij willen gewoonweg al degenen verenigen die interesse hebben voor bepaalde technieken die met hun artistieke gevoeligheid overeenstemmen en hun experimenten, suksessen of mislukkingen met anderen willen delen en hun geestdrift in gezamelijke projecten willen concretiseren.
Geïnteresseerd? Dan bent U op het juiste adres!            Vervolg...

Evenementen

Souvenirs...
Enkele herinneringen aan vroegere gebeurtenissen..

Vers van de Pers

01.11.2018
Expo

ROGER KOCKAERTS
FOTOGRAFISCHE INTERPRETATIES
van 12.11 tot 23.12.2018
Meer info...

13.05.2018
Expo

ROGER KOCKAERTS: 1958-2018
Vanaf
14 mei 2018
Meer info...

08.12.2017
Draagbare
UV belichtingsmeter

Een origineel en interessant instrument

Meer info...

03.08.2005

Vaarwel...
Hij steunde de oprichting van Picto: Roland Castro