Roland castro

Roland Castro: Vaarwel..

“Het belang van een fotografie kan gevonden worden in de plastische syntaxis die haar eigen is: wazigheid, ogenblikkelijkheid, groothoek- of telelens visie... persoonlijk heb ik vooral met substraat en textuur geëxperimenteerd”.

Aldus Roland Castro, talentvolle en erkende artiest, zowel als gewaardeerde pedagoog.
Roland, die ons op 3 augustus 2005 verlaten heeft.

Een discussie met hem aangaan betekende de uiterlijke schijn voorbijstreven, zijn échte motivaties achterhalen, “verder kijken”. Maar hij was ook een rustig mens, open, aandachtig, respectvol en zo dikwijls in staat om de meest uiteenlopende meningen weer tot mekaar te brengen en te verenigen in het nastreven van een gemeenschappelijk doel...

Enkele dagen voor zijn verdwijnen verheugde hij zich nog over het ontstaan van Eurobrom, de voorgangervan Picto Benelux, en kwam hij ons aanmoedigen. Hoe zou het ook anders kunnen voor een artiest die ooit gezegd heeft: “Ik denk dat alle kunstvormen die vandaag gelijktijdig bestaan, van de meest klassieke tot de meest eigentijdse, absoluut achtenswaardig zijn”.   Of ook:   “De pigmenttechnieken zijn perfect geschikt voor tal van moderne fotografische concepten. Zij vullen eigentijdse vragen en perspectieven aan met diepgaande beschouwingen.”

Tot ziens, Roland.  Bedankt voor alles.  U zult een inspiratiebron voor ons allen blijven...

Wie meer wil vernemen over Roland, kan volgende pagina's (in 't frans) bezoeken: