Zij hebben ons verlaten - Wij zullen ze niet vergeten..

Jan Strijbos

Jan Strijbos (18 november 1948 – 29 november 2023)
Jan was bij ons sinds januari 2014. Hij was een liefhebber van oude fotografie, een uitstekende fotograaf, veeleisend voor zichzelf, en had zich gespecialiseerd in de meest technische processen: gomdruk, kooldruk, natte collodium en heliogravure. Hij was een discrete, hartelijke man die actief deelnam aan de activiteiten van de groep - en altijd beschikbaar was voor iedereen die advies nodig had.
(Klik op naam voor bijkomende info)Wim Koster

Wim Koster (mei 1947 – 27 juillet 2023)
Wim was lid sinds maart 2016. Ondanks de lange afstanden die hij moest afleggen, woonde hij regelmatig onze bijeenkomsten bij. .
We zullen hem herinneren als een glimlachende, vriendelijke man die actief deelnam aan de discussies – en als een uitstekende fotograaf.
(Klik op naam voor bijkomende info)Claire Latouche

Claire Latouche (Oct. 1949 – 11 november 2022)
Claire was een van de eerste leden. Zij was betrokken bij zwart-wit filmfotografie, broomolie en Van Dycke, maar haar echte passie was voor pinhole fotografie. Een kunstenares in hart en nieren. Zij vervolgde rustig haar eigen gevoelige en creatieve weg, zonder veel lawaai te maken...
(Klik op naam voor bijkomende info)
Pierre Gavroy

Pierre Gavroy (Sept. 1954 – 10 juni 2020)
Pierre werd lid bij Picto in maart 2017; hij is overleden op 10 juni 2020.
(Klik op naam voor bijkomende info)
Roger Kockaerts

Roger Kockaerts (1931 - 13 september 2019)
Fotograaf, galeriehouder, docent en expert in de restauratie en conservering van fotografische documenten, was Roger ook een van de mede-oprichters van Picto Benelux, die het voorrecht had om te kunnen rekenen op zijn expertise, artistieke zingeving en zijn onafgebroken beschikbaarheid tot het einde toe.
(Klik op naam voor bijkomende info)


Gilbert Strouven

Gilbert Strouven (juli 1948 - januari 2018)
Kunstenaar, fotograaf, hij had de driekleur-gomdruk als techniek van keuze geadopteerd. Als lid van Picto Benelux was hij van oudsher een actieve en trouwe medewerker, en een vriend op wie we altijd konden rekenen.
(Klik op naam voor bijkomende info))
Roland Castro

Roland Castro (februari 1948 - augustus 2005)
Fotograaf, professor aan de “École supérieure des Arts Saint-Luc” in Luik. Enkele dagen voor zijn verdwijnen verheugde hij zich nog over het ontstaan van Eurobrom, de voorganger van Picto Benelux, en kwam hij ons aanmoedigen. Als Picto Benelux bestaat, is het ook een beetje te danken aan hem.
(Klik op naam voor bijkomende info))